Események

Bécsi Corner megkapta a "BREEAM - in use very good" minősítését.

BREEAM - in use very good" - tanusítvány letöltése


XII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat eredményhirdetése

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata 2010.ben, tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívó díj Pályázatot.

A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai szakmai és laikus közönségnek, a kiemelkedő alkotások megjutalmazása.

A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívó díj pályázatán.

Az elmúlt 11 alkalommal a hazai pályázaton több, mint 220 alkotás mutatkozott be és a legjobbak nagy sikerrel szerepeltek a hazai eseményt követő FIABCI nemzetközi pályázaton.

1997-ben a ferencvárosi rehabilitáció révén rögtön első díjjal mutatkozott be Magyarország és azóta a Nagyvásárcsarnok, a West End City Center, a szombathelyi főtér rekonstrukciója, a Szabó Ervin könyvtár, a Mamut bevásárló központ, a Művészetek Palotája, a Nyíregyházi Főiskola fejlesztése, az Orczy Fórum, a Vörösmarty N1 és a Richter Gedeon Rt Új Kémiai Kutató és Irodaépülete is kategória győztes lett. Emellett több hazai alkotás kapott különdíjat.

Idén is a hagyományoknak megfelelően a hazai verseny lezárása után a FIABCI Magyar Tagozata segítséget nyújt a pályázóknak abban, hogy minél sikeresebben vegyenek részt a FIABCI Prix d’Exellence elnevezésű nemzetközi pályázatán, melynek eredményhirdetése 2011 májusában a FIABCI Kongresszus keretében lesz Cipruson. A győzteseket a Wall Street Journal, a nemzetközi pályázat médiatámogatója egy egész oldalas ismertető keretében mutatja be.

A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes részt vehetett, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2009. december 31.-e előtt volt és az azt megelőző 4-5 évben valósult meg.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek mellett a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a fejlesztés gazdaságossága és eredményessége valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

A pályázat eredménye:

- A Magyar Ingatlanszövetség különdíját nyerte
A BIGGEORGE`S –NV Ingatlanfejlesztő Zrt és az Óbuda Építész Studió Kft a Bécsi Corner Irodaház megvalósításáért.

- A pályázók szavazatai alapján II. helyezettként különdíjat nyert a Bécsi Corner Irodaház pályamű.

Forrás: www.maisz.hu
Budapest, 2010. december 8.

Világszinten taroltak a magyar ingatlanfejlesztők

Az 1950-ben alapított, több mint 60 országban működő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI 1992 óta minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és megjutalmazása. Az eddig lebonyolított 20 pályázaton 34 ország ingatlanfejlesztői kaptak díjakat.

A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal.

Az elmúlt 12 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI Prix d’Excellence pályázatán, több kategória győzelmet arattak és különdíjat nyertek.

Az idei huszadik jubileumi nemzetközi pályázaton a hagyományoknak megfelelően a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei vettek részt Magyarországról.

A pályázatok elbírálásában 27 ország 42 szakembere vett részt. A magyar pályázók két kategória győzelmet arattak és a kategóriájában legtöbb versenyző ingatlanfejlesztés közül egy második díjat nyertek.

Műemléki fejlesztések kategóriában első díjat nyert:

Bécsi Corner Irodaház
Budapest

Pályázók: BIGGEORGE´S - NV Ingatlanfejlesztő Zrt., Óbuda Építész Stúdió Kft.

Beruházók: BIGGEORGE´S - NV Ingatlanfejlesztő Zrt.
Tervező: Óbuda Építész Stúdió Kft.
Plájer János és Peschka Alfréd
Kivitelező: Porr Hungária Kft.

Forrás: www.hvg.hu
Budapest, 2011. május 25.